Всеукраїнський інформаційно-просвітницький онлайн марафон «School Recycling World - кращі практики» 2 грудня 2021 року ОНЛАЙН

Всеукраїнський інформаційно-просвітницький онлайн марафон «School Recycling World - кращі практики» 2 грудня 2021 року ОНЛАЙН

Всеукраїнський інформаційно-просвітницький онлайн марафон «School Recycling World – кращі практики» вже на старті! 

Освітян та учнівські самоврядування запрошують поділитися кращими практиками, реалізованими кейсами у сфері правильного поводження з відходами, енергозбереження, очищення води та в цілому екологізації своїх навчальних закладів та громад. 

Всеукраїнський інформаційно-просвітницький онлайн марафон «School Recycling World – кращі практики» відбудеться 2 грудня 2021 року з 15:00 до 17:00 онлайн в Zoom з трансляцією на сторінку https://www.facebook.com/Schoolrecyclingworld.

Марафон формує ком’юніті ековідповідальних та соціально відповідальних закладів загальної середньої та позашкільної освіти з метою обміну досвідом на шляху до формування екологічної культури, інфраструктури, розвитку екологічної просвіти та зменшення негативного впливу на навколишнє середовище. 

Вже реалізували крутий екопроєкт в школі або громаді? Тоді вся країна має дізнатись про ваш досвід!

Реєстрація обов’язкова за посиланням до 29 листопада включно: https://forms.gle/Fs2VqBV7CXCjvFA2A 

Прохання до доповідачів, крім заповнення форми, пройти додаткову акредитацію за телефоном: 

Олександра Муха, тел. (068) 951 92 46; Марина Ковальчук, тел.(063) 308 26 66.

Під час марафону організатори анонсують кращі практики з різних куточків України, національні проєкти, додаткові можливості екологічного розвитку школи та громади у 2022 році, а також поділяться безкоштовним онлайн курсом запровадження системи сортування відходів у навчальних закладах на сайті www.schoolrecyclingworld.org/online-learning. До нього увійшли уроки сортування, проєктного менеджменту, екопоради та віртуальні екскурсії на сортувальні підприємства, які допомагають учасникам сформувати команду екопатрульних та запровадити систему сортування твердих побутових відходів у навчальних закладах, а також набути звички правильного та відповідального поводження з відходами у повсякденному житті. 

«Закликаємо представників громадськості до щільного спілкування, аби екоосвіта опинилася серед пріоритетів уряду й держави. Додатково ми створили онлайн-курс та національну мапу пунктів прийому вторинної сировини для всіх охочих  – як практичний інструмент для досягнення наших спільних екоцілей. Проєкти реалізовані вперше в Україні, тепер кожен може запровадити сортування у своєму навчальному закладі. Відео з покроковими інструкціями, необхідні методичні матеріали, плакати, календарі – усе це розміщено у вільному доступі та стане в пригоді кожному на шляху до екожиття», – прокоментувала Юлія Мархель, очільниця Міжнародного молодіжного руху «School Recycling World» в Україні.

Організатор проєкту – Міжнародний молодіжний рух «School Recycling World» за сприяння Українського державного центру позашкільної освіти, Національного еколого-натуралістичного центру, компанії PepsiCo Україна.

Деталі в новинах на сайті:  www.schoolrecyclingworld.org and on social networks www.facebook.com/Schoolrecyclingworld, instagram.com/schoolrecyclingworld, #schoolrecyclingworld #srwмарафон