ЕКО ПАТРУЛЬ КРАЩІ ПРАКТИКИ

ЕКО ПАТРУЛЬ КРАЩІ ПРАКТИКИ

Конкурс серед команд учнівської молоді. Презентація та вивчення кращого досвіду організації практичної, дослідницько-експериментальної роботи дітей та молоді у сфері екології, охорони навколишнього середовища та поводження з відходами. Команди складаються з учнів та керівника які діють протягом навчального року, свої напрацювання та рекомендації передають з покоління в покоління, індивідуальний та креативний підхід в кожному навчальному закладі.

Під час проєкту команди “ЕКО ПАТРУЛЬ” презентують свої напрацювання за період навчального року. діляться практичним досвідом: як була організована інформаційно-просвітницька кампанія в навчальному закладі щодо запровадження системи правильного поводження з відходами; як сортує вторинну сировину і здає на перероблювання; яка робота була проведена з персоналом школи й батьками; як впливає участь школи в проєкті на навколишнє середовище; які креативні та інноваційні підходи використовували для реалізації проєкту School Recycling.

Команди еко-патрулів складаються з керівника-педагога та 9 активних учнів 7-11 класів, які є добровольцями – волонтерами. Діти та підлітки своїм прикладом та діями роблять свій навчальний заклад та його колектив екологічно відповідальним, разом з педагогами налагоджують систему правильного поводження з відходами (сортування) і дбайливого ставлення до довкілля.

МЕХАНІКА ПРОЄКТУ

Організатори опубліковують на офіційному сайті https://schoolrecyclingworld.org новину про початок проекту, надсилають офіційні листи в навчальні заклади. Школи які сформували команди і провели активну роботу, заповнюють заявку на участь. Після закриття реєстрації, обираються найкращі заявки та запрошуються на офіційний проєкт для обміну досвідом та обрання кращих практик. Проєкт реалізується щороку. 

Учасники подають презентацію в форматі PowerPoint. Презентація складається з 10 слайдів: 1. Назва навчального закладу, девіз команди ЕКО ПАТРУЛЬНИХ. 2. Мета і цілі проєкту в навчальному закладі на навчальний рік 3. Завдання проєкту в навчальному закладі. 4. Активності які були проведені для активізації та залучення в проєкт учнів. 5. Активності які були проведені для активізації та залучення в проєкт працівників школи. 6. Активності які були проведені для активізації та залучення родин учнів та громади. 7. Кількість баків для сортування, кількість баків накопичувачів, декілька фото станцій сортування школи. 8. Кількість вторинної сировини в кілограмах зданої на перероблення за період вересень 2018 – лютий 2019 року розписано окремо по фракціях, кількість твердих побутових відходів відправлених на сміттєзвалище навчальним закладом за попередній навчальний рік, кількість фінансових ресурсів отриманих в рамках проєкту за збут вторинної сировини. Що придбано або буде придбано за кошти від збуту вторинної сировини. 9. Фото команди ЕКО ПАТРУЛЬ (лідер у фірмовій футболці проєкту, команда в хустинках, креативне фото) та її склад, кількість учнів в навчальному закладі (з них жіночої та чоловічої статі). 10. Контактна інформація: адреса, телефон, факс, сайт, електронна адреса, сторінки в соціальних мережах; контактна інформація координатора проєкту: телефон, електронна адреса, посилання на сторінку в соціальних мережах; контактна інформація лідера команди ЕКО ПАТРУЛЬ.

Також команди презентують в рамках виступу відео роботу – «Моя школа ЕКО ШКОЛА».

Організатори надсилають лист з положенням проєкту та додатком логотипів для використання під час оформлення презентації, відео. 

Надані роботи в рамках проєкту ЕКО ПАТРУЛЬ – КРАЩІ ПРАКТИКИ, учасники можуть використати ще один раз при подачі заявки на участь у НАЦІОНАЛЬНОМУ РЕЙТИНГУ “ЕКО ШКОЛА РОКУ”