«МІЖНАРОДНИЙ МОЛОДІЖНИЙ РУХ «SCHOOL RECYCLING WORLD» приєднався до Всесвітнього дня чистоти «World Cleanup Day».

«МІЖНАРОДНИЙ МОЛОДІЖНИЙ РУХ «SCHOOL RECYCLING WORLD» приєднався до Всесвітнього дня чистоти  «World Cleanup Day».

21 вересня 2019 року о 10:00 відбулась друга міжнародна акція Всесвітній день прибирання «World Cleanup Day»,  20 776 731 учасників в 180 країнах об’єднали свої зусилля по вирішенню однієї з найбільш важливих проблем навколишнього середовища – проблеми неправильного поводження з відходами. Мета акції, привернути увагу суспільства до наявних проблем у сфері охорони довкілля; популяризація екологічного способу життя; формування екологічної свідомості та екологічної культури серед учнівської молоді. 

В Україні долучилось понад 300 000 волонтерів, 24 обласні центри та їх райони, корпоративні учасники,представники влади,студенти та школярі.

Від SCHOOL RECYCLING WORLD до акції долучилось 14687 учасників з 90 навчальних закладів у 21 області. Спільними зусиллями було прибрано 48413,6 кілограм сміття з них 21593 кг відсортовано та здано на переробку.

Всесвітній день прибирання «World Сleanup Day» став своєрідним будильником для всього світу», – підкреслює президент міжнародного молодіжного руху School Recycling World, член міжнародного організаційного комітету «World Сleanup Day»   Юлія Мархель, – «Кожен з нас чув, що проблема з відходами є однією з найбільших проблем у сучасному світі, але ж легко повернутись до цього факту спиною і помилково подумати, що це мене не стосується. Важливо усвідомити, що, щоб очистити природу від величезної кількості сміття, що її покриває, досить всього лише 5% населення в кожному куточку планети та декілька годин спільних зусиль. Сформуємо національну культуру чистоти та дбайливого ставлення до навколишнього середовища разом!».

 «Акція під назвою World Cleanup Day – це масштабний привід, щоб привернути увагу людей до проблеми забруднення навколишнього середовища та навчити кожного робити внесок у поліпшення глобальної екологічної ситуації. Цього року до акції долучилися школярі, жителі міст та сіл, корпоративні учасники, власники бізнесів, представники влади, і це дало результат – міста стали чистіші, а думки людей – екологічні» – Людмила Осипчук, президентка ГО Let’s do it Ukraine. 

Організатор Всесвітнього дня прибирання в Україні всеукраїнський молодіжний рух «Let’s do it, Ukraine» (Лец ду іт Юкрейн) спільно з міжнародним рухом Let’s Do It! World, за підтримки: Кабінету Міністрів України. Організатор активностей для учнівської молоді Міжнародний молодіжний рух «School Recycling World» (Скул Рісайклінг Ворлд) за підтримки компанії PepsiCo Україна.

Міжнародна громадська організація Let’s Do It! World є одним акредитованим партнером програми по навколишньому середовищі в ООН. У 2018 році організацію Let’s Do It!  World нагороджено премією Громадянина Європи від Європейського парламенту.