У м. Вишневе оголосили про старт змагань за звання «ЕКОШКОЛУ РОКУ 2019» Київської області.

У м. Вишневе оголосили про старт змагань за звання «ЕКОШКОЛУ РОКУ 2019»  Київської області.

Учні Київської області шукатимуть креативні шляхи для вирішення екологічних проблем. 23 квітня у м. Вишневе оголосили про старт змагань за звання «ЕКОШКОЛУ РОКУ 2019» Київської області. 

«Турбота про навколишнє середовище – це не тільки завдання компаній, а й справа кожної людини. Виховувати культуру споживання, відповідальне поводження із відходами та дбайливе ставлення до природи потрібно з раннього віку, адже саме молодь є майбутнім агентом змін. Сподіваємось, що всі ми навчимось жити в екодружньому середовищі. Компанія PepsiCo докладає значних зусиль, щоб залучити якомога більше школярів до проєкту з впровадження роздільного збору відходів. Цей конкурс вже об’єднав дітей та підлітків з різних регіонів країни і є гарним прикладом практичного та інноваційного підходу до навчання», — розповіла Наталія Фесюн, менеджер з роботи з органами влади та громадськістю компанії PepsiCo Україна. 

Також у межах проєкту був проведений тренінг «Ефективність сортування та впровадження ЕКОПАТРУЛЮ», де тренери розповіли про правила поводження з відходами та навчили лідерів шкільного самоврядування проводити тренінги одноліткам для ефективного впровадження сортування у школах.  

«Нашою метою є показати, що відходи – це ресурс, з якого можна і потрібно отримувати вигоду за рахунок повторної переробки. Завдяки таким проєктам українські діти усвідомлюють свою участь в турботі про довкілля, в них формується персональна відповідальність за свою діяльність та її наслідки», – сказала Юлія Мархель, президент міжнародного молодіжного руху School Recycling World. 

Організатори забезпечили шкільні команди футболками, банданами, інформаційними плакатами та презентували спеціальний навчальний посібник «School Recycling 2019», який стане «конституцією» проєкту. Учасників проєкту чекає багато конкурсів і активностей впродовж 2019 року, наприклад, презентації найкращих екологічних практик у школах та головна подія – рейтинг «Еко школа 2019». 

 «Екологічний спосіб життя – це не просто навичка, це – філософія. Екологічна освіта – це не просто навчання викидати відходи в різні контейнери. Екологічна освіта, передусім, навчає думати. Кожне з правил концепції «Нуль відходів» спонукає нестандартно дивитись на звичні речі, розвиває критичне мислення та креативність. Саме тому цей аспект освіти є дуже важливим в сучасному світі»– зазначила Ренчковська Ксенія, керівниця School Recycling World в Україні. 

Організатори мають на меті просвітити учнівську молодь щодо екологічності та вигоди сортування побутових відходів, навчити їх робити це правильно та систематично здавати на вторинну переробку. Кінцева мета всіх заходів у межах проєкту полягає у формуванні екологічно-відповідального середовища в навчальних закладах, родинах та у мешканців навколо навчального закладу, Національної стратегії поводження з відходами в містах та селах України і поширення цієї культури на всі верстви населення. Команди, які будуть сформовані під час цього тренінгу продовжать свою роботу протягом 2019 року. 

Організаційно-методичне забезпечення проведення проєкту у 2019 році здійснює Міжнародний молодіжний рух School Recycling World, спільно з громадською організацією «Let’s do it, Ukraine» за підтримки Виконавчого комітету міської ради міста Вишневе та генерального партнера проекту компанії PepsiCo в Україні.