Столична юстиція – за чисте довкілля!

Столична юстиція – за чисте довкілля!

Напередодні Дня захисту навколишнього середовища, який щорічно відзначаємо 5 червня, відбувся тренінг щодо сортування та відповідального споживання побутових відходів. Про життя без сміття розповідали представники Міжнародного молодіжного руху School Recycling World Юлія Мархель та Ксенія Ренчковська.

Фахівці зауважили, що на сьогодні практично вся територія України перебуває у стані глибокої екологічної кризи. 

Столична юстиція буде першим державним органом, який буде сортувати побутові відходи. Будуть встановлено спеціальні сміттєві баки для скла, паперу та інших побутових відходів. 

Боротьба за чисте довкілля починається з кожного з нас! 

Адже погіршення стану довкілля на фоні затяжної економічної кризи призводить до трагічних наслідків. Проте ані наявне становище, ані глобальна Чорнобильська трагедія не змусили суспільство по-новому поставитися до проблем охорони навколишнього середовища.

Зважаючи на загальну теорію права, юридичну відповідальність традиційно поділяють на кримінальну, адміністративну, цивільно-правову та інші. Обґрунтування існування окремого виду «екологічної відповідальності» пов’язане з наявністю у Законі України «Про охорону навколишнього природного середовища» розділу XV, який називається «Відповідальність за порушення законодавства про охорону навколишнього природного середовища».

Поряд із кримінальною, цивільною та адміністративною можлива і дисциплінарна відповідальність за екологічні правопорушення. Вона застосовується до осіб, які під час виконання своїх посадових обов’язків порушують екологічні вимоги та інші вимоги дисципліни праці, пов’язані з використанням природних ресурсів, охороною навколишнього середовища, забезпеченням екологічної безпеки.

Бережне ставлення до навколишнього середовища, збереження довкілля – завдання не тільки держави, але й кожного з нас!