Трубочка не потрібна

Трубочка не потрібна

Улюблена моя забава в кафе і барах просити принести без трубочки щось, що зазвичай п‘ють з трубочкою. А потім дістати металеву. Очі цих офіціантів треба бачити? Але потім, вони звикають)))

Рєбят, чесно, трубочки – це просто зло у якого навіть пєчєняк немає. Трубочки шкодять навколишньому середовищу. Вони займають почесне п’яте місце в рейтингу “Топ 20 найбільш даремних пластикових товарів від яких давно треба відмовитись, але вони занадто вигідні у виробництві”.

Технічно їх можливо переробити, але насправді майже ніде в світі цього не відбувається, бо пластик занадто тонкий і невеликий. Тому, трубочки відправляються на звалища, вулиці, пляжі та в океан. Потрапляючи у воду, пластик не розчиняється, але розпадається на маленькі шматочки і плаааааває в ньому сотні років. Або поки його не з’їсть рибка або чайка.

Що можна зробити?

  1. В нас від природи є прекрасне «прєспособлєніє» – називається РОТ))) От і використовуйте! Багато напоїв можна пити без трубочки. От нащо трубочка для сидру чи гарячого чаю?
  2. Знайдіть багаторазову альтернативу. Зараз легко можна купити залізні трубочки різних форм і кольорів. Не подобаються залізні – беріть скляні. Існують ще щільні пластикові і силіконові, але їх я не раджу: адже ми шукаємо екологічні матеріали, які після використання можна буде переробити, а це не той варіант. 
  3. Відмовляйтесь від трубочок. Кожен раз, коли замовляєте напої в кафе, не забудьте попросити у офіціанта: “Мені без трубочки, будь ласка”. Так мене вже запам‘ятали в багатьох барах)
  4. Ще чудова альтернатива вибирати еко-френдлі кафе, де вже не використовують пластикові трубочки. Хоча це і для мене іноді важко. Їх можна знайти на ecofriendlycafe.org

Ось так, все доволі просто))) Всім терпіння і менше пластику в житті???