Чай? Кава? Потанцюймо?

Як часто ви п‘єте чай? А в пакетиках чи розсипний?

Впевнена, що більшість з вас відповіли на друге питання «Звичайнойно в пакетиках, так зручніше». А чи знали ви що пакетик насправді роблять з пластику? Хоча стверджують, що чай знаходиться в шовкових пірамідках, в основному вони зроблені з харчового нейлону і поліетилен терефталату або пластику. Тому пакетики не розкладаються, а перетворюються на мікропластик. І також їх неможливо переробити.

Альтернатива – розсипний чай на вагу. Використовуючи чайник для заварювання або індивідуальний запарювальний кухоль.

Недостатньо причин щоб перейти на розсипний чай? Тоді це для вас:

☕️Коли ми кладемо пластиковий чайний пакетик в гарячу воду, токсичні речовини потрапляють в чай. Хоча одна чашка такого чаю не принесе великої шкоди, звичка постійно пити з пластикових пакетиків може привести до проблем зі здоров’ям, особливо якщо ви заварюєте один і той же пакетик кілька разів.

☕️Ви не бачите що ви п’єте. У більшості випадків всередині пакетика знаходиться чайний пил і подрібнене листя. Для пакетиків найчастіше використовують висівки або дрібну крихту чаю невисоких сортів. Такий пил швидко виробляє таніни, які надають чаю колір, але при цьому не дають сильного смаку. Також вони можуть надавати чаю гіркоти. Великі листи містять більше ефірних масел, які і надають чаю аромат і характерний смак.

☕️Чайне листя вбирають фтористі з’єднання з грунту і накопичують їх у процесі росту. Дешевший чай в пакетиках часто роблять зі старого листя, які містять більше фторидів.

☕️Щоб компенсувати недоліки смаку, в чайні пакетики нерідко додають ароматизатори. Адже набагато складніше використовувати подрібнену корицю, лимонну цедру або сушені фрукти в пакетиках. Надмірне споживання фторидів веде до проблем з кістками, зубами і нирками. ☕️ Купуючи розсипний чай ти бачиш що будеш пити, можеш понюхати і навіть пожувати.

☕️ Найчастіше розсипний чай якісніший

?Еко-лайфхак: купуючи чай на вагу у власну тару ти зменшиш кількість сміття у житті)