Онлайн курс із сортування презентовано на міжнародній конференції «Let’s Do It World Conference 2021»

Онлайн курс із сортування презентовано на міжнародній конференції «Let’s Do It World Conference 2021»

На Міжнародній конференції «Let’s Do It World Conference 2021», Заступник Президента Міжнародного молодіжного руху «School Recycling World» Софія Півторак презентувала учасникам перший в Україні безкоштовний онлайн курс із сортування сміття. Виступ проходив під час сесії «REDUCE, REUSE, RECYCLE».

«Школа стає центром поширення ідеї дбайливого ставлення до природи, сортування вторинної сировини та початком життя з «Нуль відходів». За 5 років роботи з навчальними закладами наша команда зрозуміла, що потрібно підсумувати весь досвід та зробити концентрат інформації, який буде містити інструкції з впровадження сортування в школі. Так у нас з’явився онлайн курс School Recycling», – прокоментувала у своєму виступі Софія Півторак.

Курс допомагає запровадити систему сортування в закладах загальної середньої освіти, дізнатися про роздільний збір відходів, принципи командної роботи, документацію, роботу з підрядниками, залучення додаткових ресурсів та багато іншого.

«У відкритому доступі є всі необхідні методичні матеріали, плакати, календарі, які будуть в пригоді на шляху до екожиття. Зовсім скоро з’явиться англомовний формат, тому кожен зможе користуватися матеріалами у своїй практиці», – додала наприкінці виступу Софія.

На фото Президент та  Голова Глобальної Мережі  «Lets Do It World» Хейді Солба

Учасники мали змогу послухати виступи спікерів та дізнатися підсумки роботи за 2020 рік та кращі практики. Подія проходила з метою обміну досвідом і знаннями, розглядом екологічно ситуації, поточних викликів та майбутніх рішень для наближення до світу без відходів. У конференції взяли участь лідери еко рухів різних країн та члени команд, партнери, прихильники та активісти з усього світу.

Запрошуємо Вас переглянути онлайн курс тут.

Запис конференції за посиланням.