Програма Всеукраїнської медіа академії

Програма Всеукраїнської медіа академії

Уже в цей вівторок 9 листопада відбудеться офіційний старт Всеукраїнської медіа академії від Міжнародного молодіжного руху «School Recycling World». Відібрані кращі учасники зможуть взяти участь у 4 етапах програми, під час якої пройдуть безкоштовний навчальний онлайн інтенсив від кращих практиків країни, будут співпрацювати з регіональними та національними медіа України, готуватимуть ефіри, статті, пости для мереж. 

Мета медіа академії – сформувати екологічну культуру в медійному просторі, розвинути ком’юніті молодих ековідповідальних журналістів з метою поширення тем екологічного, соціально відповідального життя та зменшення негативного впливу на довкілля. 

Програма триватиме з 9 листопада по 12 грудня 2021 року онлайн в Zoom.

Програма навчального інтенсиву

ДЕНЬ 1. Онлайн та друкована журналістика, мистецтво володіння словом

9 листопада

  • 18:30 Відкриття медіа академії. Коротко про «School Recycling World», анонс програми, цілі та завдання. Юлія Мархель – Президентка Міжнародного молодіжного руху «School Recycling World». Олександр Бартле – менеджер з зв’язків з органами влади та громадськістю компанії PepsiCo Україна
  • 18:35 PR-підтримка проєкту. Олександр Шатхін – директор GN Consulting, співорганізатор Одеського Міжнародного Екофестивалю. Марія Поправка – депутатка Одеської районної ради, співорганізаторка Одеського Міжнародного Екофестивалю, директорка пресцентру «Odessit.Ua»
  • 19:20 Журналістика: творчість чи ремесло? Особливості роботи з онлайн та друкованими матеріалами. Анастасія Коваль – журналістка газети «Експрес» та медіа для міленіалів «Urban»
  • 20:00 Що таке журналістика рішень та в чому її складність? Вікторія Губарева – журналістка онлайн медіа рішень «Рубрика»
  • 20:40 Сторітелінг: як донести цінність через історію. Любов Малюченко – PR-менеджерка IT-компанії «Мурка геймз», обласна координаторка «Let’s do it Ukraine» у Дніпропетровській області
  • 21:20 Проблема зі сміттям: актуальні питання та рішення. Юлія Мархель – Президентка Міжнародного молодіжного руху «School Recycling World»
  • 21:40 Рефлексія

ДЕНЬ 2. Тележурналістика, проєктна журналістика

10 листопада

  • 18:30 Як потрапити на ранкове шоу та зробити ведучого екоамбасадором. Марія Мельник – ведуча каналу «Україна», програма «Ранок з Україною»
  • 19:00 Специфіка підготовки сюжетів для ранкової програми: від пошуку значимих тем до випуску в етері. Анастасія Кошуба – журналістка телеканалу «Інтер»
  • 19:40 Специфіка роботи медійника в Україні та за кордоном. Як застосувати отриманий досвід в управлінні проєктом. Валерія Ковтун – керівниця національного проєкту з медіаграмотності «Фільтр» Міністерства культури та інформаційної політики
  • 20:20. Створення сюжетів для новин. Лайфхаки. Чому важлива комунікація між журналістом та оператором? Ася Хазова – журналістка національного супутникового телеканалу «ПравдаТУТ», лауреатка Премії Кабінету Міністрів України за особливі досягнення молоді в розбудові України (за культурно-мистецьку та наукову діяльність, збереження й популяризацію історичної та культурної спадщини). Ірина Гойнік – операторка національного супутникового телеканалу «ПравдаТУТ»
  • 21:00 Рефлексія

День 3. Новий формат радіо, соціальні мережі

11 листопада 2021 року

  • 8:30 Контент для соціальних мереж. Інста-професії. Ольга Ковальська – власниця агентства з контенту, сторізмейкер, контентмейкер топових українських блогерів
  • 19:10 Особливості просування в соціальних мережах. Юлія Мархель – Президентка Міжнародного молодіжного руху «School Recycling World»
  • 19:50Ефективне мовлення на радіо та телебаченні. Доносимо думки через голос. Світлана Василенко – ведуча Київ 98 ФМ, експерт з публічної появи
  • 20:30 Ранковий ефір: підготовка та специфіка проведення. Олена Русінова – журналіст Радіо НВ, редактор ранкового етеру
  • 21:10 Ековідповідальні ЗМІ: формуємо ком’юніті для розвитку екокультури в медійному просторі. Хайпові теми. Практичне завдання. Юлія Мархель – Президентка Міжнародного молодіжного руху «School Recycling World»

Модератор – керівник зовнішніх комункацій Міжнародного молодіжного руху “School Recycling World” Анна Ваглай.

Фіналісти програми отримають сертифікати, а кращі студенти спеціалізовані подарунки від організації та можливість вступу до пресцентру.Організатор програми – Міжнародний молодіжний рух “School Recycling World” за підтримки PepsiCo Україна. 

До скорої зустрічі!

Більше деталей на сайті www.schoolrecyclingworld.org.