Оголошено переможців національного конкурсу у межах Всесвітнього дня прибирання

Оголошено переможців національного конкурсу у межах Всесвітнього дня прибирання

Понад 41 тис школярів з 24 областей України разом з мільйонами учасників у всьому світі долучилися до Міжнародної акції Всесвітнього дня прибирання “World Cleanup Day”. Учасники брали участь у колективних, індивідуальних та цифрових прибираннях. Акція пройшла з дотриманням карантинних норм та правил техніки безпеки. 

На прибирання вийшли 289 шкіл, 32 ВНЗ, 22 заклади позашкільної освіти. 41 551 учасників разом зібрали 140 813 сміття. На перероблення відправили 21 093 кг. 

navigate_before
navigate_next

У межах акції відбувся конкурс серед закладів загальної середньої, позашкільної освіти на найактивніших учасників Всесвітнього дня прибирання: 

  • У номінації “Найбільша кількість учасників” перемагає Балаклійський ліцей №2 Балаклійської міської ради Харківської області. До прибирання долучилися 814 активних школярів. 
  • У номінації “Найбільша кількість зібраного сміття” перемагає Лозівська філія Харківського державного автомобільно-дорожнього коледжу з результатом 3500 кг.
  • У номінації “Найбільша кількість відсортованого сміття серед навчальних закладів” перемагає Сєвєродонецька середня ЗОШ І-ІІІ ступенів №4 з результатом 1760 кг.
  • У номінації “Найбільша кількість зібраного сміття серед навчальних закладів” перемагає Костянтинівська спеціалізована ЗОШ І-ІІІ ступенів з результатом 2630 кг.
navigate_before
navigate_next

За правилами конкурсу, переможці отримають комплекти крісел-мішків для шкільних приміщень та інших подарунків від організаторів та партнерів. Усі заклади освіти, що подали результати проведення акції, отримають онлайн подяки за участь, найактивніші учасники – дипломи та смачні подарунки. 

«Дякуємо всім за вашу активність та соціальну відповідальність! Участь кожного важлива, адже ми разом формуємо культуру чистоти, правильного поводження з відходами та працюємо над зменшенням негативного впливу на довкілля. Закликаємо вас робити прибирання регулярною звичкою і не смітити. Зробимо Україну чистою разом!», – коментує Президентка Міжнародного молодіжного руху “School Recycling World”, координаторка Всесвітнього дня прибирання в Україні Юлія Мархель.

Під час прибирань найактивнішими стали учні Донецької, Одеської, Запорізької, Рівненської та Житомирської областей.

navigate_before
navigate_next

Організатори конкурсу – Міжнародний молодіжним рух «School Recycling World» спільно зі Всеукраїнським молодіжним рухом «Let’s do it Ukraine» за підтримки Міністерства освіти і науки України, Українського державного центру позашкільної освіти, Національним еколого-натуралістичним центром, генерального партнера конкурсу компанії PepsiCo Україна.

 

navigate_before
navigate_next

В Україні акція об’єднала 311 665 учасників традиційних прибирань. Школярі, студенти, посадовці, артисти, активісти, відповідальні громадяни та представники засобів масової інформації разом очистили 3945 локацій у 24 областях та 632 населених пунктах. Спільними зусиллями зібрано 1022 тонни сміття, 70 тонн вторинної сировини здано на перероблення. Під час цифрового прибирання учасники видалили з телефонів, комп’ютерів, хмарних сховищ 55 865 Гігабайт непотрібної інформації. Також у межах акцій Україна побила рекорд на наймолодшого учасника прибирання у світі. Перше місце посіла дівчинка Єсенія з Харкова, якій на момент прибирання було 8 днів.

Нагадаємо, що Міжнародна акція Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day» проходить щороку в третю суботу вересня одночасно в 190 країнах та об’єднує понад 50 млн учасників. 

Більше на сайті www.schoolrecyclingworld.org.