The winners of the All-Ukrainian Festival of Social Advertising have been announced

Оголошено переможців Всеукраїнського фестивалю соціальної реклами

Юні активісти з усієї України закликають громадян ставати на шлях екозмін. 99 відео та 38 постерів створено в межах Всеукраїнського фестивалю соціальної реклами «Waste Management School Recycling», щоб мотивувати формувати комфортне, екологічно чисте середовище вдома, у громаді та спонукати до екосвідомих дій усіх українців.

Під час офіційної онлайн презентації визначено найсильніші роботи, які здобули почесні нагороди. Головний приз, принтер для сублімаційного друку, отримає спеціалізована середня загальноосвітня школа 141 Дніпропетровської міської ради.

«Дякуємо учасникам за активність та ініціативність. Усі 137 робіт надзвичайно сильні та варті уваги. Зрощення екосвідомості громадян – це інвестиція в майбутнє. Підтримуйте школярів, поширюйте соціальну рекламу та ставайте співучасником позитивних змін. Формуймо культуру чистоти разом!», – коментує Юлія Мархель, засновниця Міжнародного молодіжного руху «School Recycling World».

У номінації «постер» перемогли

 

1 місце – Маріупольський будівельний фаховий коледж. Авторка роботи – Аліна Шоуба та Екокоманда «GreenStar»

«Дякуємо організаторам за можливість привернути увагу до екологічних проблем міста. Сьогодні ми є очевидцями досить складною ситуації, проживаючи в промисловому регіоні. Це не перша наша подібна ініціатива. Ми регулярно виходимо на прибирання, займаємося ековиховання дошкільнят, сортуємо. І на цьому не плануємо зупинятися. Минулого року нам не вдалося здобути призове місце. Цьогорічна перемога доводить, що ніколи не варто покладати надій, завжди рухатися вперед», – коментує Надія Мальцева, координаторка проєкту.

 

  • 2 місце – Маріупольська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №24 Маріупольської міської ради Донецької області. Автор – Дмитро Чеботок.
  • 3 місце – Ліцей №9 імені Олега Ольжича Коростишівської міської ради. Авторка: Коваленко Марія.                                                   

У номінації «відео» перемогли:

  • 1 місце – Спеціалізована середня загальноосвітня школа 141 Дніпропетровської міської ради. Авторка – Анастасія Снаговська.

“Соціальна реклама показує флешбеки в майбутнє, якою буде наше реальність, якщо продовжимо смітити. Це майбутнє частково вже є теперішнім, зокрема показаний у відео смітник поблизу житлового комплексу. Невелика команда з двох осіб та мінімальні ресурси для зйомки не завадили реалізувати ідею. Хотіла б побажати всім учасникам навчитися прислухатися до думок, почуттів. Не акцентуйте увагу на конкурсі, сконцентруйтеся на тому, що справді важливо та дайте волю творчому пориву. Саме тоді виходить якісний результат”, – коментує авторка відео Анастасія Снаговська.

  • 2 місце – Коровійський ліцей Чернівецької міської ради.

  • 3 місце – Зіньківський будинок дитячої та юнацької творчості. Автор: Черкашин Георгій. 

  • 4 місце – Хмельницька середня загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів 25 імені Івана Огієнка. Авторка – Софія Гоба.

«Переможцями Фестивалю стали насправді всі без винятку. Кожна представлена світу робота робить значний внесок у спільну справу. А в сумі вони стають великою рушійною силою. Ваша енергія вражає нашу компанію, яка роками підтримує ініціативу. Закликаємо вас долучатися до ініціативи й в наступних роках та мотивувати українців дбати про свою поведінку та збереження довкілля», – коментує менеджер із зв’язків з органами влади та громадськістю компанії PepsiCo Україна Олександр Бартле.

Учасники створювали роботи на такі теми: сортування сміття як ресурс, цінність відповідального споживання і рух Zero Waste (життя з мінімальним продукуванням сміття). Області-лідери по кількості заявок: Донецька, Одеська, Вінницька, Полтавська, Хмельницька, Київська, Чернівецька.

“Щиро радий бути співорганізатором події і дякую всім партнерам, які підтримали акцію. Хотів би підкреслити, що компетентності, які ви отримуєте на таких заходах, стануть у пригоді в майбутньому житті. Екологія – сучасно, модно й актуально. Це ваше життя, проживайте його гідно та відповідально”, – коментує у своєму вступному слові директор Українського державного центру позашкільної освіти МОН України Gennady Shkura.

Школярі створювали ролики, постери та зовнішню соціальну рекламу заради інформаційної еко просвіти, а також з метою нагадування людям про їхні негативні дії для планети. Переглянути запис офіційної презентації можливо на сторінці https://www.facebook.com/Schoolrecyclingworld.

Організатор фестивалю – громадська організація «Міжнародний молодіжний рух «School Recycling World» за підтримки Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, Міністерства освіти і науки України, Українського державного центру позашкільної освіти, Національного еколого-натуралістичного центру та генерального партнера – компанії PepsiCo Україна.

Слідкуйте за новинами на сайті та в соціальних  мережах:  www.schoolrecyclingworld.org, www.facebook.com/Schoolrecyclingworld, www.instagram.com/schoolrecyclingworld, #schoolrecyclingworld, #wmsrfest 

Деталі за телефоном (095) 863 39 88, Анна Ваглай, керівник зовнішніх комунікацій.