У Києві відбулися заходи 11-го Національного фестивалю соціальної реклами

У Києві відбулися заходи 11-го Національного фестивалю соціальної реклами

У Києві, у конференц-залі готелю «Салют», відбулися заключні заходи 11-го Національного фестивалю соціальної реклами. Проведення Фестивалю має на меті спрямування суспільної уваги до значущих соціальних проблем України, залучення широкого кола креаторів до створення соціальної реклами, підвищення якості соціальної реклами в державі. Організаторами Фестивалю є Спілка рекламістів України та журнал «Маркетинг і реклама».

Представники рекламних компаній та рекламісти-аматори змагалися в Творчому конкурсі 11-го НФСР у десяти номінаціях. Серед номінацій були три тематичні. Так, Офіційний Партнер Фестивалю компанія «PepsiСo Ukraine» започаткувала партнерську номінацію «Стимулювання роздільного збору відходів населенням як чинник захисту довкілля». Номінація «Куріння. Загроза людині. Загроза суспільству» була ініційована Партнером Фестивалю компанією «Medlist-Marketing». Міжнародний проект «Удосконалення регулювання праці з метою покращення умов праці та подолання незадекларованої праці» (фінансується ЄС-МОП ООН) запровадив номінацію «Прямуємо разом! Виходь на світло!» (сприяння підвищенню обізнаності щодо проблеми незадекларованої праці в Україні). 

Крім тематичних номінацій на творчому конкурсі були також представлені відео-, друкована, зовнішня та інші типи соціальної реклами та рекламно-соціальні кампанії. Новацією цьогорічного НФСР став дебют соціальної кінореклами. У рамках 11-го НФСР була організована експозиція конкурсних робіт, з якою могли ознайомитися відвідувачі Фестивалю. 

Цікавою була програма майстер-класів та семінарів провідних рекламістів, державних і громадських діячів. В її рамках виступили Голова правління Асоціації «Сприяння розвитку кінематографа в Україні – Дивись українське» Андрій Різоль, Голова Спілки рекламістів України, професор Євген Ромат, Освітній омбудсмен в Україні Сергій Горбачов, менеджер зі зв’язків з органами влади та громадськістю «PepsiCo Україна» Наталія Фесюн, менеджер Проекту ЄС – МОП Антоніу Сантуш, Національний координатор Міжнародної організації праці ООН в Україні Софія Литвин та ін.

Перед подачею конкурсних робіт був проведений майстер-клас керівниці громадської організації Ксенії Ренчковської. Вона очолює Міжнародний молодіжний рух «School recycling world» в Україні та є експертом в царині заходів із збереження довкілля. Ксенія розповіла про зв’язок екологічної активності та соціальної реклами. Зокрема, була розглянута номінація Національного фестивалю соціальної реклами «Стимулювання роздільного збору відходів населенням як чинник захисту довкілля» 

На закінчення заходів Фестивалю відбулася церемонія нагородження переможців Фестивалю. Серед переможців були і роботи учасників «Waste Management School Recycling»: Миколаївська загальноосвітня школа №22; Опорний навчальний заклад «Баранівська гімназія», м. Баранівка, Житомирська область та ліцей №118 м Києва.