ЕКО трансформації «МОЛОДЬ У ДІЇ»

ЕКО трансформації «МОЛОДЬ У ДІЇ»

25 жовтня 2019 року о 15.00 у приміщенні Білоцерківської міської ради відбувся Міський форум ЕКО трансформації «МОЛОДЬ У ДІЇ». Організаторами заходу є управління освіти і науки Білоцерківської міської ради та Центр еколого-натуралістичної творчості Білоцерківської міської ради. Понад 200 учасників Форуму, а це учні закладів загальної середньої та вихованці позашкільної освіти, які активно працюють над реалізацією екологічних проєктів. У відкритті форуму взяла участь заступниця міського голови м. Білої Церкви Катерина Литвиненко.  

«Друге життя може бути для сировини, але не для підростаючого покоління!» – такий девіз сьогоднішньої молоді, яка дивиться у щасливе майбутнє. Під таким девізом дебютанти фешн моди демонстрували стиль, красу, секрети, креативні рішення, а головне – подарували «Друге життя». Завдяки показу еко одягу учасники прагнуть привернути увагу до проблеми сьогодення: сортування та переробка сміття. Варто зазначити, що талановиті модельєри, створюючи шедеври, використали пластик, трішки скла та металу, поліетилен, паперові стакани та трішки макулатури.

У програмі форуму взяли участь як діти, так і почесні спікери: Ксенія Ренчковська, керівниця Міжнародного молодіжного руху «School recycling world» в Україні розкрила тему «Еко патруль School Recycling – агенти рушійних, ефективних дій у запроваджені системи правильного поводження з відходами»; з інноваціями для закріплення поведінкових змін в частині захисту довкілля ознайомив присутніх Кирило Томляк, керівник мобільного додатку та шкільного конкурсу «Кліматичні краплі»; важливою і змістовною була представлена тема виступу Ірини Вакурової, голови правління ПрАТ «КАТП-1028» – «Захоронення сміття. Дегазація полігону твердих побутових відходів у м. Біла Церква»; презентація реалізації проекту «Управління зеленими насадженнями» електронна система відкритих даних «SMART GREEN БЦ» Альони Колотницької, начальниці управління благоустрою та екології департаменту житлово-комунального господарства БМР стала цікавою і повчальною для свідомих громадян міста. А про чудові результати семиденного екомарафону «Будь еко разом з нами», повідомила учасникам Яковенко Марія, учениця загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №20.

Урочисту церемонію нагородження кращих, креативних, спритніших, активних учасників Міського форуму ЕКОтрансформації «МОЛОДЬ У ДІЇ» провели Юрій Федорович Петрик, начальник управління освіти і науки Білоцерківської міської ради, Лариса Олексіївна Щербань, начальниця відділу позашкільної освіти та виховної роботи та Катерина Андріївна Гармаш, директор Центру еколого-натуралістичної творчості.