World without waste will be better!

У столичному музеї імені Тараса Шевченка 3 грудня 2019 року відбулось відкриття персональної виставки Лани Кауфман «Контрасти». 

Виставка присвячена проблемам екології, Як врятувати планету від засилля сміття – це тематика більшості виставлених на оглядини полотен. Побачивши ці роботи ще більше надихаєшся і зрозумієш, що – “Світу без сміття буде краще”. 

Почесним гостем з вітальним словом виступила засновниця Міжнародного молодіжного руху School Recycling World Юлія Мархель, на початку промови запропонували усім поважним гостям переглянути відео звернення українських школярів: https://www.youtube.com/watch?v=TswiIN8jNaU, закликала бути свідомими, Еко відповідальними громадянами вже сьогодні й стати рушійною силою для формування екологічної культури та відповідних навичок.

Після зі зворушливим зверненням звернулись діти самої майстрині, закликавши користуватись багаторазовими сумками та разом рятувати Світ від пластику.

Крім робіт художниці цікавим експонатом став «Еко м’яч» – виготовлений з втор сировини та є наглядним прикладом боротьби з пластиком.

Максим Пустозвонов, капітан Київ-Баскета: – минулого сезону Єдина Ліги VTB оголосила збір пластикових пляшок на усіх аренах, потім їх переробили і на виході вийшли такі еко-м’ячі. Я запропонував Лані – було б класно поставити його на твоїй виставці. Адже половина її присвячена тому, як запобігти впливу сміття на планету. Цим м’ячем ми обіграли Цмокі, я домовився з командою, що його мені подарують. Так він прикрасив експозицію. Еко-м’яч з її еко-картинами доповнюють одне одного, як ми доповнюємо одне одного у житті. Думаю, прийде час і ми теж в Україні будемо збирати на аренах пластикові пляшки і переробляти їх на м’ячі. Вони відповідають усім стандартам ФІБА. Ми творимо на майданчику, Лана творить на полотнах. Коли ми обговорювали день відкриття виставки, вона дуже хотіла бачити на презентації мене і команду. Тому і розпочалася виставка з 26 листопада, а презентація відбулася тільки сьогодні (триватиме до 8 грудня). Це дуже круто відвідати такий захід після шаленого тижня поза домівкою, коли ми провели у турбо режимі виїзну серію напружених. Отже, вийти усією командою на таку виставку дуже класно – гарно впливає і на командний дух.

Дякуємо за небайдужість до навколишнього середовища, адже загальний результат залежить від кожного з нас.