Pandora стає "eco-friendly"

Pandora стає "eco-friendly"

 

Все більше і більше всесвітньо відомих брендів змінюють певні аспекти своєї роботи, щоб ставати більш екологічними та менше шкодити довкіллю. І сьогодні поговоримо про бренд ювелірних виробів Pandora та яким чином вони вирішили доєднатися до еко-теми.

В чому полягає їхній новий підхід? Компанія оголосила, що буде виготовляти всі свої прикраси з переробленого золота і срібла. Такий підхід скоротить кількість відходів CO2 на дві третини при виробленні прикрас з переробленого срібла, а при використанні переробленого золота – аж на 99%. З 2020 такі зміни будуть стосуватися станцій виготовлення у Таїланді, а до 2025 року очікується, що всі філії компанії перейдуть 100% використання перероблених матеріалів.

“Золото та срібло – це прекрасні матеріали, що можуть переробляти без жодної втрати власної цінності. Щойно добуті метали точно такі ж, як перероблені. Вони не тускніють і не розкладаються. Ми прагнемо розвинути більш відповідальний шлях вироблення цінних прикрас, а також запобігти тому, щоб ці чудові матеріали зрештою опинилися на сміттєвому звалищі,” – говорить директор компанії Pandora.

Цікавий факт: уже на сьогодні, 71% золота та срібла, з яких виробляють прикраси, отримають і виготовляють з перероблених ресурсів. А зміна на ще більший відсоток матиме такі переваги для екологічної ситуації як:

  1. Зменшення викиду вуглекислого газу
  2. Зменшення використаної води
  3. І в цілому, переробка металів є менш ресурнозатратною у порівнянні з видобуванням нових металів.

Такий бізнес не буде спричинювати шкоди довкіллю. Це стає все більш і більш важливим моментом для просунутих компаній, аби реагувати на екологічну кризу.

Цікавий факт: компанія “Pandora” приєдналася до ініціативи “Science Based Targets”, які є провідною колаборацією для дій проти кліматичних змін (до слова, одним з їхніх партнерів є WWF).

Дізнатися більше про організацію “Science Based Targets” 

Читати новину з оригінального джерела