Подорожуй з любов'ю до планети

Подорожуй з любов'ю до планети

Завдяки карантину все популярнішим стають подорожі в межах країни. Поради далі будуть актуальними як для міні-подорожей, так і для мандрівок закордон. 

Подорожуй екологічно! 

І я зараз не про те, що варто не бути свинею і прибирати за собою сміття. Це і так очевидно. Сподіваюся, ви прибираєте за собою на природі ? 

  1. Ви ж знаєте, що “паперові стканчики” насправді не паперові (а з домішками пластику), і не переробляються? Візміть з собою багаторазову чашку. Особливо зручно, якщо вона складується. І якщо ви купите собі таку, повірте, ви нею будете користуватися не лише під час подорожей ? Силіконова чашка трансформер для прикладу ?
  2. Те саме і про пляшки. Або звичайна пластикова, або ж купіть пляшку-трансформер. Ви зможете поповнювати її у всіх бюветах світу, а також у країнах, де вода з-під кранів питна. ? Сюди ж. Існує класний додаток Refill , який показує, де можна набрати воду безкоштовно. 
  3. Захопіть бавовняні мішечки для продуктів. У них ви зможете пакувати як продукти з супермаркетів, так і з місцевих ринків. 
  4. Ні батончикам, так – бутербродам та фруктам! Крім того, що другий варіант куди корисніший для вашого організму, так ви ще й не будете купувати щось в упаковці, а обійдетеся без неї. А фрукти, овочі та сендвічі сміливо можна пакувати у воскові серветки – це чудова еко-альтернатива харчовій плівці.  
  5. Використовуйте ліхтарики зі зйомними батарейками, які можна підзаряджувати. Ви врятуєте планету від ще однієї купки шкідливих для неї одноразових батарейок ?
  6. Не друкуйте квитки. Наприклад, у електронному квиткові Укрзалізниця сама пише: “Допоможіть зберегти природу – це в Ваших силах! Показуйте свій квиток на телефоні” ?
  7. Обирайте громадський транспорт. Наприклад, метро виробляє на 76% менше викидів, ніж автомобілі. Та і стояти у заторах ви не будете. А взагалі, якщо хочете мати красиві накачані ніжки та треноване серце, то їздіть на велосипеді або ходіть пішки!
  8. Діліться з іншими туристами брошурками/картами і т.д.. А то ж їхнє життя таке коротке – покористувалися один раз, і все, давай на смітник (?).
  9. Чистіть після поїздки невдалі фото та відео. Адже якщо заповнювати пам’ять вашої флешки/комп’ютера усім підряд, то зрештою доведеться купувати ще один накопичувач. Спробуйте використовувати те, що у вас уже є.І навіть цифрову пам’ять використовувати лише для вдалих кадрів ?
  10. Носіть з собою екосумку або рюкзачок. Це зекономить ваші грошики, а також не забруднюватиме природу ?

А які ще ідеї є у вас, як зробити свою мандрівку більш еко-френдлі?