School Recycling World стали фіналістами Partnership for Sustainability Award 2020!

School Recycling World стали фіналістами Partnership for Sustainability Award 2020!

Міжнародний молодіжний рух «School Recycling World» вийшов у фінал у категорії «ПЛАНЕТА» у кампанії Глобального договору ООН в Україні «Партнерство заради сталого розвитку – 2020».

«Всеукраїнський проєкт «Мішечок» поставив за мету привернути увагу до ощадливого ставлення до ресурсів Землі. 8 тисяч учнів та їх родин, 285 шкіл з усіх куточків України дали друге життя непотрібним речами і пошили більше 17 тисяч мішечків на заміну пластиковим пакетам», – прокоментувала українська реп-виконавиця Alyona Alyona. 

Проєкт проходив за підтримки генерального партнера PepsiCo Україна з метою заохочення молоді до виготовленні торбинок, альтернативи пластиковому пакуванню.

Йдеться про далекоглядні цілі, що стосуються усвідомленого споживання. З попереднього досвіду співпраці з School Recycling World можна сміливо стверджувати, що робота з дітьми дає вагомий результат. На додаток, дорослі, спостерігаючи за ними, переосмислюють ставлення до проблем навколишнього середовища і змінюють власні звички в бік ощадливого споживання, — зазначила Наталія Фесюн — менеджер по роботі з органами влади та громадськістю компанії PepsiCo Україна.

Церемонія вручення нагород відбулася 26-го листопада, вперше – в онлайн-форматі.

«Для нас було великою честю змагатися поряд із такими сильними проєктами учасників з усього світу та вийти у фінал. А єдність із колегами й спільна орієнтація на краще майбутнє підштовхує до розвитку ініціатив. Ми дякуємо організаторам заходу, які відзначили нашу громадську організацію та мотивували рухатися вперед до омріяного майбутнього із чистим довкіллям, екологічно свідомими громадянами», – прокоментувала Юлія Мархель, засновниця Міжнародного молодіжного руху «School Recycling World”.

У конкурсі за перемогу змагалися не тільки українські проєкти. Учасниками стали також компанії з Білорусі, Македонії, Польщі та Туреччини. А робота оцінювалася міжнародними журі.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у своєму виступі зазначив: «Безумовно, вирішити глобальні проблеми силами лише державних органів неможливо. Тут необхідні об’єднані зусилля стейкхолдерів, влади, бізнесу  і громадськості. Нашим спільним завданням є забезпечення рівних прав усім категоріям, і це вимагає від нас більшої ефективності та креативності. Влада працює над цим і зі свого боку робить все можливе».

Кампанія «Partnership for Sustainability Award» започаткована Мережею Глобального договору ООН в Україні у 2018 році і має на меті просувати Цілі сталого розвитку та сприяти партнерству між бізнесом, бізнес-асоціаціями, урядами, громадянським суспільством й академічними установами.

“Ця подія для нас є свідчення того, що ми рухаємося в правильному напрямкові. Ми щиро вдячні всім школярам, викладачам, активістам, які постійно долучаються до змін, а також органам влади та компаніям, які підтримують активності й допомагають юним агентам змін. Із таким складом команди, із такою підтримкою нам вдасться швидко досягти екологічних цілей та сформувати стійку культуру відповідального споживання в Україні”, – додала Ксенія Ренчковська, очільниця Міжнародного молодіжного руху «School Recycling World» в Україні.

Організатором заходу є Глобальний договір ООН в Україні. Подія пройшла за підтримки CEO Club Ukraine. Інформаційний партнер – медіагрупа StarLightMedia.