Офіційний запуск Національної мапи пунктів прийому вторинної сировини

Офіційний запуск Національної мапи пунктів прийому вторинної сировини

22 квітня об 11:00 відбудеться пресконференція на тему: «Офіційний запуск Національної мапи пунктів приймання вторинної сировини».

Організатор: Всеукраїнський молодіжний рух «Let’s do it Ukraine».

Учасники: Юлія Мархель – президент Всеукраїнського молодіжного руху «Let’s do it Ukraine»; Наталія Фесюн – менеджер з комунікацій з органами влади компанії PepsiCo Україна; Олена Колтик – директор Департаменту з питань поводження з відходами та екологічної безпеки Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів; Геннадій Шкура – директор Українського державного центру позашкільної освіти; Володимир Вербицький – директор Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді МОН України.

Модератор: Анна Ваглай – національний координатор зі зв’язків із громадськістю Всеукраїнського молодіжного руху «Let’s do it Ukraine».

Коротко. До міжнародного Дня Землі  в Україні відбудеться запуск Національної мапи пунктів прийому вторинної сировини. Проєкт розроблено з метою допомоги кожному під час сортування: від вибору пункту та роздільного збору до здачі сировини.

Особливістю мапи є широка мережа відміток: спеціалізовані пункти, баки для сортування, станції. Кожна точка на карті містить актуальні дані про години роботи, адресу та контакти.

До 2023 року планується максимально покрити карту України точками приймання, після якого головним завданням залишиться підтримка та оновлення наявної інформації.

Проєкт розроблено командою Всеукраїнського молодіжного руху «Let’s do it Ukraine». За підтримки Українського державного центру позашкільної освіти, Національного еколого-натуралістичного центру. Генеральний партнер – компанія PepsiСo Україна за підтримки фонду PepsiCo Foundation спільно з Міжнародним молодіжним рухом «School Recycling World».

Довідково. «Let’s Do It Ukraine» – це Всеукраїнський молодіжний рух, який протягом 6-ти років активно діє в 24 областях України завдяки згуртованій співпраці активістів, громадських організацій, органів місцевого самоврядування, бізнесу та медіа. Проєктна діяльність організації вже об’єднала понад 2,5  млн учасників у всеукраїнських та локальних проєктах: Всесвітній день прибирання «World Cleanup Day», «Зробимо Україну чистою разом!», Всеукраїнський екологічний фестиваль «ЧистоFest», Цифрове прибирання «Digital Cleanu», «Всеукраїнський форум взаємодії та розвитку», національний проєкт «Чисті пляжі разом!» та інших. Організація є частиною міжнародного руху «Let’s Do It World», який об’єднує 180 країн та понад 30 мільйонів учасників для того, щоб піклуватися про екологію та чистоту нашої планети. Міжнародний рух «Let’s Do It World» є акредитованим партнером Програми ООН з навколишнього середовища.

Акредитація представників ЗМІ: ldupresscenter@gmail.com

Контактна особа: Анна Ваглай – національний координатор зі зв’язків з громадськістю (0979289870).

Захід відбудеться онлайн через сервіс відеозв’язку ZOOM

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.