Встигніть зареєструвати свій результат та взяти участь у Всеукраїнському проєкті "Мішечок"

Міжнародний молодіжний рух School Recycling World запрошує долучитися до Всеукраїнського проєкту «Мішечок» задля спільної перемоги на екологічному фронті.

З 3 квітня я по 12 травня 2023 року шийте багаторазові торбинки з вживаних речей, користуйтесь ними в побуті, надихайте своїми діями оточуючих, рятуйте планету від надмірного засмічення пластиком починаючи зі своєї родини.  Зробіть фото/відео вашого виробу,  опублікуйте у соціальних мережах та відмічайте організаторів.

Увага! Реєстрація відкрита до 12 травня 2023 року включно. Усім учасникам, як колективним, так і індивідуальним, обов’язково потрібно заповнити реєстраційну форму за посиланням: https://forms.gle/m7rshgNk7Nfx1VvVA

У межах проєкту відбудеться конкурс серед шкіл та позашкільних навчальних закладів з індивідуальними та колективними номінаціями. Головний подарунок отримає навчальний заклад, учні якого пошиють найбільшу кількість мішечків, – принтер для сублімаційного друку.

Також усім учасникам обов’язково потрібно заповнити анкету за посиланням: https://forms.gle/m7rshgNk7Nfx1VvVA до 12 травня 2023 року включно. 

«Щороку у світі використовують 5 трильйонів поліетиленових пакетів. При цьому кожного року до океану потрапляє 8 мільйонів тонн пластику. Тож, важливо вже сьогодні впроваджувати у своєму побуті екозвички, користуватися багаторазовими торбинками і зберегти довкілля у чистоті для наступних поколінь. Давайте речам друге життя, використовуючи за розхідний матеріал для мішечків ручної роботи – старий одяг, простирадла, штори. Таким чином ми зберігаємо ще більше ресурсів Землі. Піклуймося про нашу планету – разом!» – зазначає Юлія Мархель, голова організаційного комітету Всеукраїнського проєкту «Мішечок» та лідерка екологічних рухів School Recycling World та Let`s do it Ukraine.

Важливо! Обов’язковою умовою участі є публікація фотографій своїх мішечків у фейсбук або інстаграм з хештегами та відміткою організаторів. 

Хештеги: #schoolrecyclingworld #мішечокSRW #пакетнепотрібен #мішечок #ecobagSRW

Фейсбук: facebook.com/Schoolrecyclingworld

Інстаграм: instagram.com/schoolrecyclingworld.

Такі роботи будуть  автоматично брати участь в індивідуальних розіграшах подарунків.

Переможців оголосять 19 травня 2023 року в новинах на сайті schoolrecyclingworld.org

Організатор проєкту – громадська організація «Міжнародний молодіжний рух «School Recycling World» спільно з Всеукраїнським молодіжним рухом «Let’s do it Ukraine». Проєкт відбувається за сприяння Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, Міністерства освіти і науки України, Українського державного центру позашкільної освіти.

Нагадаємо, що у 2022 році, під час блекауту, 6582 учні разом пошили 21 543 мішечки, якими й дотепер користуються в повсякденному житті. В середньому користування однією екоторбинкою унеможливлює використання 300 поліетиленових пакетів, тож учасникам вдалося зберегти довкілля від 6 462 900 пластикових пакетів, які б забруднювали навколишнє середовище України сотнями років.

Екологічно відповідально до Перемоги!

Контакті особи:

+38 068 454 1854 – Семен Кошоватий, координатор Всеукраїнського проєкту “Мішечок”

+ 38 066 444 51 43 – Кошуба Анастасія, прес-центр