Символи переробки: чи все ми про них знаємо?

Символи переробки: чи все ми про них знаємо?

Символи переробки на пластмасових виробах не завжди означають те, що ми звикли вважати. Знак, що виглядає, як закручені стрілки, ще не означає, що предмет може бути перероблений.

Ось усе, що потрібно знати, перш ніж утилізувати свої відходи.

Зелена крапка

Зелена крапка – торгова марка, яку використовують європейські виробники. Це вказує, що вони фінансово сприяли переробці упаковки свого товару. Та не варто думати, що упаковка повністю підлягає переробці. За словами Ріпака: “Зелена крапка сама собою не є символом переробки, а також не означає, що пакувальний матеріал, на якому вона позначена, переробляється або виготовляється зі вмістом, що підлягає переробці”. Скоріше, це символ відповідальності виробника за навколишнє середовище. Ні більше, ні менше.

Файл:Green dot symbol.svg

 

 

“Тайдімен” (The Tidyman) 

Це не символ переробки. Тайдімен – ніжне нагадування про те, щоб не засмічувати навколишній простір, прохання викинути сміття обережно і свідомо.

 

Петля Mobius і переробка пластику

Цикл Mobius означає, що предмет може бути перероблений. Однак, речі із такою позначкою приймають не усі центри переробки або збирачі сміття.

 

На дні більшості пластикових контейнерів ви знайдете маленьку цифру всередині трикутника з трьох стрілок. Це число вказує на тип пластику, з якого виготовлена ​​ємність. Якщо вони містять цифри “1” або “2”, вони, швидше за все, переробляються вашою місцевою компанією з управління відходами. Числа від 3 до 7 не дають такої гарантії переробки.

Що означають цифри:

  1. Поліетилентерефталат (ПЕТ), як-от пластикові пляшки для напоїв
  2. Поліетилен високої щільності (HDPE), наприклад, пластикові коробки для молока або пляшки для шампуню.
  3. Полівінілхлорид (ПВХ), як-от скотч, пластикові упаковки від простирадл та блістери від ліків.
  4. Поліетилен низької щільності (LDPE), що знаходиться у ваших одноразових кавових чашках, пластиковій упаковці від хліба.
  5. Поліпропілен (ПП), з якого часто зроблені упаковки з-під йогурту та одноразові контейнери для їжі з собою.
  6. Полістирол (PS), наприклад, піноподібні одноразові чашки та ємності.
  7. Інший. Якщо виріб виготовлений із комбінації пластмас, він буде позначений номером “7”.

 

Як я можу знати, яку пластмасу може взяти мій місцевий збирач відходів?

Важливо звернутися до місцевої компанії з переробки (через їхній веб-сайт або безпосередньо), щоб дізнатися, з якими номерами пластикові речі вони приймають.